Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hertogin Kate herdenkt én viert het leven met mooie foto's

Kensington Palace diende als studio voor een mooi project.  Ter gelegenheid van de Internationale Herdenkingsdag van de Holocaust heeft de hertogin van Cambridge twee overlevenden gefotografeerd. Kate fotografeert graag en goed en portretteerde Yvonne Bernstein en Steven Frank met hun kleinkinder...

Hertogin Kate herdenkt én viert het leven met mooie foto's

Kensington Palace diende als studio voor een mooi project. 

Ter gelegenheid van de Internationale Herdenkingsdag van de Holocaust heeft de hertogin van Cambridge twee overlevenden gefotografeerd. Kate fotografeert graag en goed en portretteerde Yvonne Bernstein en Steven Frank met hun kleinkinderen. De foto's zullen later te zien zijn in een nieuwe expositie.

"Ik wilde portretten maken die heel persoonlijk waren voor Yvonne en Steven - een viering van familie en het leven dat ze hebben opgebouwd sinds ze in de jaren '40 in Groot-Brittannië arriveerden," aldus de hertogin die de foto's in Kensington Palace nam en duidelijk geïnspireerd was door het werk van Vermeer. 

"De families brachten voorwerpen mee die veel voor ze betekenden en die staan ook op de foto," aldus Kate. Mijnheer Frank houdt een pan vast die zijn moeder van huis had meegenomen naar Kamp Westerbork en die hij altijd heeft kunnen houden. In ruil voor een stukje brood deed ze de was voor andere gevangenen. Dat verkruimelde ze in deze pan waarna ze er met warm water een pasta van maakte waarvan ze haar kinderen elk een lepel kon geven. Zelf nam ze niets, om hen in leven te houden. Later kwam het gezin in Theresienstadt terecht. Slechts 93 van 15.000 kinderen die daar terecht kwamen, overleefden het.

Kate is beschermvrouw van de Royal Photographic Society en voelt zich vereerd dat ze werd gevraagd voor het project. "En ik hoop dat op een bepaalde manier de herinneringen van Yvonne en Steven in leven worden gehouden terwijl ze het stokje overdragen aan de volgende generatie," zegt ze. "Hun verhalen zullen me altijd bijblijven."

De hertogin en prins William herdachten vandaag de 75e verjaardag van de bevrijding van concentratiekamp Auschwitz-Birkenau...

...tijdens de jaarlijkse ceremonie in Westminster...

...waar prins William sprak over zijn overgrootmoeder prinses Alice (de moeder van prins Philip, die later non werd) en hoe ze Joodse vrienden verborg in haar huis. 

Bron: ANP / Foto's: ©The Duchess of Cambridge

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in