(c) Heidi Agan
(c) Heidi Agan

'Ik zou alle aandacht die ze krijgt niet trekken.'

Heidi Agan (40) uit Northamptonshire werkt al sinds 2012 als de dubbelganger van Catherine, de hertogin van Cambridge (39). In die rol verdient ze 'duizenden ponden' per uur en vloog ze al naar Australië voor een optreden.

Er zijn meer look-a-likes van Kate, maar moeder Heidi lijkt het meest en kon er haar baan als serveerster voor opgeven. Meestal werkt ze alleen, maar soms ook met de dubbelganger van prins William.

En zo nodig wordt het hele gezin Cambridge in dubbelgangers gecast. 

Article continues after the ad

Ze bestudeert zo vaak mogelijk Kate's lichaamstaal en volgt die zo goed mogelijk. "Als ze in Westminster Abbey is, likt ze altijd langs haar lippen," aldus Heidi (hier met de dubbelganger van prins Harry) in My Londen News. "En haar roklengtes zijn langer dan ooit, daar ga ik uiteraard ook in mee."

Heidi winkelt bij Zara, TK, Maxx en AliExpress om Kate's looks te kunnen benaderen zonder failliet te gaan en wordt vaak door mensen gevraagd of ze een foto van haar mogen nemen. "Ik zou die aandacht niet de hele tijd willen hebben en ik zou haar niet willen zijn, maar dit snapshot van haar leven is cool."

"Ik probeer te investeren in stukken waarvan ik denk dat ze ze vaker zal dragen of blok kleuren die ik bij diverse gelegenheden aan kan. Als ze iets draagt van Zara, spring ik in de auto en probeer ook een exemplaar te bemachtigen. Nu ze haar rokken steeds langer draagt, is veel van mijn garderobe onbruikbaar geworden."

Heidi, hier met haar eigen gezin, zegt het niet om de aandacht te doen. "Het is werk. Ik doe de klus en ga dan naar huis. Ik zie er ook niet de hele tijd uit als Kate en kan gelukkig nog gewoon over straat."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in