'Hoe kinderen opgroeien, bepaalt de maatschappij die we krijgen.'

Eerder dit jaar zette de hertogin van Cambridge het grootste Britse onderzoek ooit in gang naar de ontwikkeling van kinderen onder de vijf en hun ouders. Meer dan een half miljoen Britten vulden de 5 Big Questions enquête in, Kate lichtte de uitkomsten alvast toe 'want op basis hiervan kunnen we plannen maken."

Article continues after the ad

"We moeten alles doen wat we kunnen om aan deze issues te werken en het belang van de vroege kinderjaren aan te kaarten zodat we een meer verzorgende maatschappij kunnen opbouwen," zegt ze. Kate vindt dat aandacht voor jonge kinderen net zo belangrijk is als andere grote sociale uitdagingen. "Volgend jaar lanceren we ambitieuze plannen die dat standpunt bekrachtigen", beloofde ze. Het is echt haar pet project, we hebben haar in zeventien jaar nog niet zoveel horen praten. 

Op basis van de uitkomsten hebben de hertogin en haar team een aantal vragen waar ze de komende periode mee aan de slag gaan, aldus Catherine. Zo willen ze onder meer onderzoeken hoe ouders meer tijd voor zichzelf vrij kunnen maken, kijken naar eenzaamheid bij ouders en onderzoeken waarom zij zich soms bevooroordeeld voelen.

Inzicht 1: een goede start is essentieel

Inzicht 2: ouders hebben het zwaar

Elkaar de maat nemen maakt het er niet beter op

 Inzicht 4: familie en vrienden zijn goud waard

Inzicht 5: Hoe armer, hoe eenzamer...

En deze Q&A hieronder is ook leuk: zelfs Kate - in een blouse van Gucci - heeft geen idee hoe je een dreumesdriftbui oplost.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in