Opeens was de bijnaam er!

Als íets een moderne monarchie fris en fruitig houdt, is het wel fulltime royals die zich mogen inzetten voor zaken die hen werkelijk interesseren. Mette-Marit van Noorwegen is de boekenprinses, Mary van Denemarken de Pride Prinses, koningin Mathilde is HM Unicef en koningin Máxima een vorstelijke aanwinst voor de VN. Je ziet dat de persoonlijke belangstelling voor de onderwerpen werkt, iedereen wordt er beter van.

Degene die deze vorm van royal betrokkenheid in de markt heeft gezet, is prinses Diana, hier in 1996 in Lahore. Desgewenst knipte ze lintjes door als het op de agenda stond, maar daarnaast maakte ze zich sterk voor zaken waar geen royal zich eerder aan had durven wagen: aidspatiënten, daklozen, landmijnen. Ze hielp zichzelf aan haar onsterfelijke bijnaam door in een interview aan te geven dat koningin worden niet zo belangrijk voor haar was, omdat ze net zo lief als The People's Princess (de prinses van het volk) werd gezien.

Article continues after the ad

De bijnaam bleef hangen en deze week hadden meerdere Britse kranten, van posh tot tabloid het opeens over The Children's Princess met betrekking tot de hertogin van Cambridge. Een toepasselijke bijnaam, want hertogin Kate  is een toegewijde moeder van George, Charlotte en Louis (hier op haar arm, recentelijk in Londen)...

... wat haar omgang met andere kinderen heel naturel maakt. Bovendien steekt ze heel veel tijd in aandacht vragen voor de vroege ontwikkeling van kinderen en kan ze inmiddels op niveau meepraten met kinderpsychologen, -artsen en pedagogen. Daarom 10 x Kate ❤️ Kids ter ere van die officieuze titel, die best eens zou kunnen beklijven.

 

Foto's (c) The Royal Family, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in