We hebben het recept voor je!

De hertog en hertogin van Cambridge bezochten gisteren Wales ter ere van St. David's Day en brachten een deel van de dag door in Abergavenny.

Kate zag er casual chic uit in haar groene Sportmax jas en de Aquatalia Rouge laarzen die ze ook op haar allereerste officiële werkbezoek in 2011 droeg: wie wat bewaart…

Article continues after the ad

In een jeugdcentrum werd er gebakken. Dat wil zeggen: William hield zich bezig met het deeg...

...terwijl Kate - die zelf graag bakt - achter het fornuis stond...

...en aangaf dat hij de Welsh cakes wel erg dunnetjes maakte. William weeklaagde vervolgens dat hij erg onder druk stond door alle toeschouwers, dat het niet de Great British Bake-off was 'en waar is Mary Berry als je haar nodig hebt?!'

Omdat dit dagen zijn waarin je vermoedelijk best een troostrijk hapje kunt gebruiken, zijn we even in de lekkernij gedoken. Welsh cakes zijn een kruising tussen een scone en een dik Amerikaans pannenkoekje en je maakt ze makkelijk zelf.

Voor 10-12 Welsh cakes

  • 225g zelfrijzend bakmeel
  • 65g poedersuiker
  • 115g boter of margarine
  • 2 handjes rozijnen
  • 1 of 2 eieren
  1. Zeef het zelfrijzend bakmeel en meng in een bak met de boter.
  2. Voeg de poedersuiker en rozijnen toe en meng alles. Doe er 1 ei bij en klop door. Ontstaat er stevig, gebonden beslag, dan kun je door naar de volgende stap. Zo niet doe er dan het tweede ei en klop tot het beslag bindt.
  3. Rol het beslag uit op een met bloem bestrooide plank of aanrecht tot je een laag hebt van 6 mm. Haal hier met een kleine ronde koekvorm (of het open deel van een drinkglas) rondjes uit tot je er zo'n stuk of tien hebt. 
  4. Bak deze rondjes in een gulle laag boter of olie in een koekenpan. Dit duurt op middelhoog vuur zo'n vijf minuten. Zijn ze klaar? Bestrooi met peodersuiker en genieten maar.

Extra tip: de baktijd hangt af van de dikte van de cakes. Als ze goed zijn dan voelen ze een beetje verend aan en niet meer vochtig.

PS In de bakstemming geraakt? Heel Holland Bakt begint zaterdag weer!

Foto's (c) Getty Images, Shutterstock © Recept The Market Bakery in Abergavenny via Visit Britain

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in