Plus een vlammende speech: goede dag voor Team Cambridge.

Wat er in het water van Kensington Palace zit is onduidelijk, maar nadat prins William ruimtetoerisme onder de bus gooide, was het vandaag de beurt aan zijn vrouw om stevige uitspraken te doen.

De hertogin van Cambridge hield als beschermvrouw een taboedoorbrekende speech bij de Forward Trust’s Taking Action on Addiction campagne. "Verslaving is geen keuze en geen van ons is er immuun voor," zei Kate en drong aan op meer begrip voor het complexe traject dat aan een verslaving vooraf gaat. Ze gaf ook aan dat de covid-19 pandemie grote impact heeft gehad op het toenemende aantal verslaafden.

Article continues after the ad

Het was een speech in de stijl van haar schoonmoeder prinses Diana, die er ook niet voor terugschrok om moeilijke en niet-glamoureuze onderwerpen aan te snijden.

"Door te herkennen wat er achter een verslaving zit, kunnen we helpen om het taboe en de schaamte te doorbreken waarmee verslaving nog altijd omringd is."

Ook op het gebied van fashion zat hertogin Kate helemaal goed: haar look had liefst drie stijlelementen die momenteel een hit zijn. Een top met een col, een Christopher Kane rok met plissés én een neutraal tasje dat overal bijpast. Het is de 'Nano Montreal Bag' in 'Deep Toffee' van DeMellier…

… dat hier even een dutje doet, het is ook nog maar klein 😉

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in