De Nassau's liggen onder vuur
De Nassau's liggen onder vuur

Groothertog steunt zijn vrouw volledig.

Er is echt wel iets aan de hand bij het Luxemburgse hof als de premier een audit laat uitvoeren over het functioneren. Maar aan de liefde tussen groothertog Henri en groothertogin Maria-Teresa hoeft niemand te twijfelen.

De vorst heeft fel gereageerd op aantijgingen aan het adres van zijn vrouw, waarover de afgelopen dagen is bericht. Overigens zonder op de bevindingen van het rapport zelf in te gaan, wat reuze ridderlijk is (en ook wel een beetje op wegduiken lijkt). 

Article continues after the ad

"Het is aan het bed van mijn zwager op de intensive care in Genève dat ik u dit bericht.

In de geest van openheid, transparantie en moderniteit accepteerde ik dat de door de premier gewenste missie kon worden uitgevoerd.

In afwachting van het rapport en tijdens deze missie werden artikelen in de media gepubliceerd, waarbij mijn vrouw, de moeder van onze vijf kinderen en een zeer liefhebbende grootmoeder onterecht betrokken waren. Mijn hele familie lijdt.

Waarom een ​​vrouw aanvallen?
Een vrouw die andere vrouwen verdedigt?
Een vrouw die niet eens het recht heeft om zichzelf te verdedigen?

Sinds mijn toetreding tot de troon hebben we samen willen bijdragen aan de modernisering van onze constitutionele monarchie en we willen op deze weg doorgaan.

De gevechten van mijn vrouw die ik altijd heb gesteund en die we zullen blijven voeren, zijn essentieel: de strijd tegen dyslexie, de strijd tegen seksueel geweld, de status van kinderen die in Afrika gevangen zitten, de ontwikkeling van microfinanciering en onderwijs jonge meisjes en vrouwen. Ik ben trots op de inzet, intelligentie en energie die mijn vrouw in al haar acties steekt. Haar toewijding om ons land 39 jaar met mij te dienen is exemplarisch, het is essentieel voor mij.

We zullen u blijven dienen, om er voor u en voor Luxemburg te zijn. Vooral op dit cruciale moment waarop onze kinderen een gezinsleven beginnen, is het voor ons als ouders absoluut noodzakelijk om hen te laten genieten van deze mooie jaren als erfgenamen."

Henri

Verwacht wordt dat de aanbevelingen die uit de audit zijn voortgekomen deze week in ieder geval deels bekend worden. Hopelijk is de hertog dan een beetje afgekoeld...

Foto's (c) Cour Grand-Ducal

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in