Prins Christian van Denemarken (15)
Prins Christian van Denemarken (15)

Er komt een nieuwe lichting hartenbrekers aan.

Het is de magie van de puberteit: het ene moment ben je nog een jongen die zich geen raad weet met zijn handen en alles ongemakkelijk vindt. En even later staat er opeens een jonge man met een zelfverzekerde blik. In Europa loopt een nieuwe lichting prinsen en leden van koninklijke families zich warm om hoofden op hol te brengen. We stellen ze even aan je voor.

Christian van Denemarken

Article continues after the ad

Prins Christian is net 15 jaar en voorbestemd om ooit koning van Denemarken te worden. Het is een vrij rustige puber die graag sport en zeilt, en inmiddels de perfecte boyband-blik onder de knie heeft.

Nikolai van Denemarken

Nikolai (21), de oudste zoon van prins Joachim uit zijn eerste huwelijk, had voor de coronacrisis uitbrak een veelbelovende modellencarrière in Parijs.

Het beviel hem beter dan zijn poging tot militaire dienst, waar hij al na een paar weken de brui aan gaf. 

Felix van Denemarken

Felix (18), de broer van Nikolai, is al even goed gelukt. Hij zag zijn gap year in het water vallen door corona, in Denemarken wordt gespeculeerd dat de militaire academie wel iets voor hem zou zijn. 

De Denen beschikken in ieder geval over sterke troeven in de categorie Royal Heartthrob, 

Gabriel van België

De Eerste Reserve van de zuiderburen: lang en per dag stoerder. Sinds vorig jaar zit hij op de International School of Brussels in Watermael-Bosvoorde. Vermoedelijk zal Gabriel (17) zijn zus, kroonprinses Elisabeth volgen in het leger. En gezien de achtergrond van zijn vader – die nogal wat brevetten heeft – gokken we op een carrière bij de luchtmacht. Andere optie: het diplomatenklasje van België. 

Arthur Chatto

Arthur (21) is zoon van Sarah Chatto, dochter van prinses Margaret. Dat maakt hem een neef van de Queen. Arthur is buitengewoon fit en doet naast zijn studie niets liever dan sporten...

...en die schouders dankt hij aan het roeien in teamverband. 

Sam Chatto

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sam Chatto (@samchatto) op

Arthur heeft een tegenpool als broer: Sam Chatto (24) is een zachtaardige pottenbakker die zich als kunstenaar wil ontwikkelen.

Sverre van Noorwegen

Prins Sverre Magnus, zoon van kroonprins Haakon van Noorwegen en zijn vrouw Mette-Marit, zit nog een béétje in zijn awkward fase...

..., maar over een paar weken wordt hij vijftien en zal ongetwijfeld zijn Vikingappeal snel doorbreken.

Graaf Claus-Casimir

Claus-Casimir (16), de zoon van prins Constantijn en prinses Laurentien, is een ondernemende jongeman. Zó ondernemend dat zijn ouders besloten hem naar kostschool te sturen. Om zich verder te ontwikkelen maakt hij zijn middelbare school af aan het Schotse Gordonstoun.

Constantine van Griekenland

Constantine (21) is de oudste zoon van kroonprins Pavlos en kroonprinses Marie-Chantal van Griekenland. 'Tino' studeerde  aan de universiteit van Washington, maar is overgestapt naar een opleiding in New York, om meer te kunnen doen met zijn talent voor schilderen en beeldhouwen.

Achileas van Griekenland

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Achileas of Greece (@achi_of_greece) op

Achileas (20), jongere broer van Tino, studeert in New York en heeft acteerambities. 'Achi' heeft er al wat gastoptredens in The Bold and the Beautiful opzitten, met dank aan zijn tante, prinses Theodora, die in de soap meespeelt.  

En samen met oudere zus prinses Olympia schnabbelen de heren wat bij als model. Nice.

Foto's (c) ANP, Det Danske Kongehus, Kongehuset, RVD 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in