Op naar Bruxelles!

Ze weten hun serres op het royal Instagram-account wel te verkopen, de Belgische royals. Vanaf vandaag (15 april) zijn de Koninklijke Serres van Kasteel Laken tijdelijk open voor publiek. En als je tussen nu en 8 mei tijd hebt voor een tripje Brussel, zouden we je dat met klem aanraden.

Zeker voor het avondprogramma, want kijk toch eens...

Elk jaar gaan de serres een paar weken open voor publiek. En inderdaad: dit mogen serres met een hoofdletter heten, want het is een heel complex, in 1873 ontworpen door architect Alphonse Balat. Een glazen stad naast het kasteel van koning Filip en koningin Mathilde. Ingeplant in een prachtig heuvelachtig park.

Article continues after the ad

Weet je een ticket te scoren dan mag de de serres én de omliggende tuinen verkennen tijdens een wandeling van 1,5 of 2,5 uur. Het avondprogramma is korter, maar zichtbaar imposant. 

De langere wandeling heeft ook zo zijn bijzonderheden. Zo wandel je langs de tempelruïnes aan de rand van een van de vijvers, onder rozenbogen door en waan je je even helemaal in Bridgerton-sferen, of welk kostuumdrama dan ook je voorkeur heeft.

En binnen houdt de vreugde niet op. Er is een palmenserre, een azaleaserre, een geraniumgalerij, een spiegelserre, een Congoserre met subtropische planten, een Wintertuin, een Oranjerie...

Reserveren is een must en ons inziens zijn de serres zelf dat ook. Lekker lenteuitje?

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in