De rechtszaak dient in februari 2021.

Het gerucht gonst al zeker een jaar rond: prins Albert van Monaco (62), vader van Jazmin Grace en Alexandre uit eerdere relaties, en prins Jacques en prinses Gabriella met prinses Charlene, zou nóg een kind hebben.

De claim wordt gemaakt door een Braziliaanse vrouw (haar naam kan om juridische redenen niet worden genoemd) die in Italië woont en zegt dat ze daar in 2005 is bevallen van zijn dochter. Het meisje zou op 4 juli zijn geboren en in het najaar van 2004 'gedurende een hartstochtelijke affaire' zijn verwekt.

Article continues after the ad

Voor Albert was 2005 het jaar waarin zijn vader prins Rainier stierf, hij zelf de vorst van het prinsdom werd en hij schoon schip maakte met de oudste buitenechtelijke kinderen (met wie hij inmiddels een goede band heeft). Charlene, die hij in 2000 leerde kennen, werd min of meer zijn officiële vriendin. Deze foto is van begin 2006, het duurde nog tot 2011 duurde voor ze trouwden.

In 2004 telde Alberts leven echter aanzienlijk minder verantwoordelijkheden en was zijn liefdeleven bovendien ook nog enigszins… fluïde. Hier staat hij in dat jaar met voormalig Miss France Sonia Rolland en actrice Shirley Bousquet te flirten.

'Ik begrijp niet waarom ik ben opgegroeid zonder vader en je me niet wilt zien, nu ik je gevonden heb'

Volgens de documenten heeft zijn vermeende derde dochter in september een handgeschreven brief naar het paleis gestuurd waarin ze stelt: "Ik begrijp niet waarom ik ben opgegroeid zonder vader en je me niet wilt zien, nu ik je gevonden heb." In de documenten stelt de advocaat van moeder en dochter, die toevallig Erich Grimaldi heet, maar geen familie van de Monegaskische Grimaldi's is, dat er bewijzen zijn van de reizen naar Brazilië, Amerika, Frankrijk en Rusland die Albert en de Braziliaanse voor 2005 hebben gemaakt, waaronder foto's van een ontmoeting met Poetin.

De Braziliaanse (34) wil een DNA-test afdwingen via de rechter, die zaak dient in februari 2021 bij de rechtbank in Milaan. Albert zelf ontkent alles via zijn advocaat Thierry Lacoste (hier rechts in 2002, hij werkt al jaren voor Albert) en overweegt een tegenclaim 'vanwege poging tot fraude en chantage' omdat de Braziliaanse dreigde naar de pers te stappen als de prins niet met geld over de brug zou komen. Heel logisch is het dan ook niet, dat hij in de periode waarin hij zijn twee buitenechtelijke kinderen erkende, niet ook deze derde zou hebben meegenomen.

Anderzijds hebben Tamara Rotolo en Nicole Coste, de moeders van respectievelijk Jazmin ↑ Grace...

...en ↑ Alexandre, ook jaren moeten knokken om de prins een DNA-test te laten doen, dát past weer wel in zijn patroon. Wordt vervolgd.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in