Lang was het niet stil rondom Harry en Meghan. Een week na hun aftreden als royals hebben ze hun eigen, nieuwe stichting aangekondigd.

De naam Sussex Royal mochten ze van Buckingham Palace niet blijven gebruiken. Dus haalden ze hun populaire Instagram-account en site uit de lucht en werd het (vanuit Los Angeles) stil. Heel even. Want hun nieuwste stichting — waarmee ze laten zien dat hun liefdadigheidswerk ze nog altijd menens is — is al een feit.

Stichting Archewell dus, niet ontoevallig een naam met een knipoog naar hun eigen Archie (die op 6 mei alweer 1 wordt). "Arche is Grieks voor 'bron van actie', laten Harry en Meghan in een verklaring weten. "Dat leek ons een mooi concept voor een liefdadigheidsorganisatie, en werd ook de inspiratie achter de naam van onze zoon. Iets van betekenis doen, iets doen wat ertoe doet."

Article continues after the ad

De stichting wordt op een later moment gelanceerd, 'als de tijd rijp is'. "Onze focus ligt nu ook op het ondersteunen van diegenen die strijden tegen de COVID-19-pandemie."

De trademarks voor Archewell zijn in elk geval al vastgelegd, en Harry en Meghan verzekeren iedereen dat ze tijdens het social distances gewoon doorwerken. "Je ziet ons niet, maar ons werk gaat door."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in