Plus: grote nieuwe partner voor hun charity!

Het blijft een wat zonderling royal duo, de hertog en de hertogin van Sussex. Hoewel Hary en Meghan blijven hameren op hun privacy, aarzelen ze niet om zelf een fotograaf uit te nodigen om zich stemmig vast te laten leggen bij het leggen van een krans.

Article continues after the ad

En ze komen naar eigen zeggen op voor mensen die in de knel zitten, maar laten zich door Spotify wel miljoenen betalen (18 miljoen pond, voor zover bekend) waar artiesten van deze organisatie slechts een schijntje krijgen (8 van de 10 ontvangen 17 pond per maand).

Tel daar de megadeal met Netflix bij op en het is duidelijk dat het de Sussex'jes menens was toen ze zeiden 'financieel onafhankelijk' te willen worden. Gezien hun status als grootverdieners, wordt het volgens Engelse critici wellicht tijd om af zien van hun titels, om écht vrij te zijn.

Stel dat Harry en Meghan daarvoor zouden kiezen, dan zou er voor hen niet zo gek veel veranderen: de deals zijn binnen, ze hebben in een jaar tijd een dijk van een businessplan uitgewerkt. Het enige wat nog mis kan gaan, is dat ze de hype niet kunnen waarmaken en iets zegt ons dat can-do Meghan dat niet laat gebeuren.

Om toch een beetje de scherpe kantjes van ál die supercommerciële deals af te halen, zijn prins Harry en hertogin Meghan een samenwerking aan gegaan via hun stichting Archewell. Het is een grote op liefdadigheidsgebied: World Central Kitchen, dat zich toelegt op maaltijden leveren na natuurrampen. De non-profitorganisatie werd opgericht door de beroemde kok José Andrés.

De stichting van Harry en Meghan gaat de kok helpen met het realiseren van zogenoemde Community Relief Centers. Die kunnen na een natuurramp gebruikt worden als keukens, maar later ook als verzamelplaatsen, voedselcentra of schoollokalen. De constructies worden geplaatst in zwaar getroffen gebieden.

"De gezondheid van gemeenschappen hangt samen met ons vermogen om te verbinden”, stellen Harry en Meghan in een verklaring. "Als we denken aan chef Andrés en zijn ongelofelijke team bij World Central Kitchen, worden we eraan herinnerd dat er zelfs tijdens een jaar van onvoorstelbare ontberingen veel geweldige mensen bereid zijn onvermoeibaar te werken en elkaar te steunen."

Niet bekend is hoeveel eigen geld de Sussex'jes in dit project steken, het is gebruikelijk zoiets via fundraisers en sponsorships te financieren. Wel is dit de eerste grote charitatieve actie die lijkt op wat ze een jaar geleden voor ogen hadden, toen ze uit het Britse koninklijk huis stapten, dus het past als mooi initiatief in het masterplan. Wordt vervolgd.

Foto's (c) Getty Images, Brunopress 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in