Engelse stijl, heerlijk bij warm weer.

Op dag vier van de #RoyalTourCaribbean (St John's, Antigua en Barbuda) koos Sophie, gravin van Wessex voor een klassieke Tea Dress. Dat is een Britse vondst uit de tijd dat welgestelde vrouwen zich per dag nog meerdere keren omkleedden, à la Downton Abbey.

Kenmerkend voor een Tea Dress is dat ie weinig structuur heeft en vrij licht van gewicht is. Simpel gezegd: een comfortabel kledingstuk waarin je makkelijk een afternoon tea kunt serveren en/of nuttigen. Het zijn elegante jurken die de dames zonder korset droegen en zonder hulp van een kamenier konden aan- en uittrekken.

Article continues after the ad

In de 19de eeuw werden ze eerst alleen binnen gedragen (in de tuin in het gezelschap van vrienden kon nog nét) en was het ongepast om er mee in het openbaar te worden gezien. Dat veranderde in de 1930’s, waarin de Tea Dress ook buiten als salonfähig werd gezien, om een boodschapje in te doen of te dragen om bij anderen op de thee te gaan.  

De Tea Dress van Sophie is van Suzannah en uitgevoerd in pure zijde. Het model is geïnspireerd op de look van de 1930’s. En afgaand op de beauty naast haar was de gravin een tikje underdressed.

Voor een volgend agendapunt kwam er even een frisse jurk uit de koffer: de Frida Bea van Soler, een label waar ze eergisteren ook al een look van droeg.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in