Ze zou vandaag (dinsdag) negentig jaar zijn geworden. Daarom blikken we terug op de vrouw Grace Kelly met haar vele facetten.

Grace de trendsetter

Van die iconische haarrol tot de Hermès Kelly-bag: geen Hollywoodvrouw die zó veel invloed heeft gehad op wat we in Europa allemaal wilden dragen. Niet zo gek natuurlijk, aangezien ze prinses werd van het meest glamourous prinsdom ter wereld. Maar Grace droeg elke trend zo ontzettend naturel dat je haast zou geloven dat we haar stijlgevoel nog gevolgd zouden hebben als ze de buurvrouw van drie huizen verderop was geweest.

Article continues after the ad

Grace de prinses van Monaco

Van filmster tot prinses — het privéleven van de mooie blondine las zelf als een Hollywood-script. Ze liet veel varen voor de role of her lifetime aan de zijde van haar geliefde Rainier.

Grace de Hollywood-ster

Alfred Hitchcock was stapelgek op haar, haar films waren alom geliefd en met een Oscarnominatie (voor Mogambo) en een Oscaroverwinning (voor The Country Girl) kunnen we wel stellen dat dat ook terecht was. Grace had nog járen meegekund in La La Land, als ze geen tweede leven in Monaco had gekozen.

Grace de familievrouw

Maar Grace koos voor de liefde en haar gezin. Op haar 26e trouwde ze met Rainier. Ze kregen drie kinderen: Caroline, Albert en Stéphanie.

Grace de gracieuze vijftiger

Ondanks talloze aanbiedingen uit Hollywood (vooral van Hitch) bleef ze met pensioen. Op 14 september 1982 overleed ze in Monaco aan de gevolgen van een auto-ongeluk. Ze werd slechts 52 jaar oud. Maar haar nalatenschap is voor eeuwig.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in