Charles, Diana en de Queen in 1987
Charles, Diana en de Queen in 1987

De Queen deed wát met prinses Diana's geest?!

Royal reporter Kenneth Rose deed tussen 1979 en 2014 verslag over het reilen en zeilen van de Windsors en heeft er een fijn boek over geschreven. In 'Who Loses, Who Wins: The Journals of Kenneth Rose, Vol II 1979-2014' onthult hij zaken waarvan niemand eerder weet had, zoals een impromptu exorcisme na de dood van Diana.

Article continues after the ad

In 2001, vier jaar na de voortijdige dood van Diana, begon het op te vallen dat personeel weigerde om in een specifieke suite van Sandringham – het buitenverblijf van de Queen -  te werken, omdat het er zou spoken.

De Queen liet dat niet op zich zitten en verzamelde haar moeder, huisvriendin Prue Penn en de plaatselijke dominee om de klachten te onderzoeken. De suite in kwestie was voorheen de slaapkamer van George VI, de vader van koningin Elizabeth.

Het was niet bepaald een aflevering van Paranormal Acitivity, maar de dominee kuierde er wat heen en weer en merkte inderdaad 'rusteloosheid' op die zou kunnen wijzen op nog rondhangende geesten. George VI was in de ruimte gestorven, Diana werd geboren in Park House op het terrein van Sandringham...

...en had er de zes gelukkigste jaren van haar leven (het jongetje is haar broertje, Charles Spencer). Ook als volwassene had ze een bijzondere band met het landgoed én het buitenverblijf waar ze toen als schoondochter van de Queen rondliep en logeerde.

Wat volgde was niet zozeer een seance, maar meer een ritueel om kalmte en rust in de vertrekken terug te brengen. De dominee hield er een dienst, de drie aanwezige dames gingen ter communie en er werd gebeden voor rust van de zielen. Daarmee keerde ook de rust in de suite terug. De Queen als Ghostbuster - who knew?! 

Foto's (c) Brunopress, Getty Images, Royal Portrait Gallery

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in