Dat Harry en Meghan hecht zijn met George en Amal Clooney was al wel bekend. Maar nu heeft de acteur zich in een interview zelfs uitgesproken over de duchess, en de felle kritiek die zij soms te verduren krijgt.

"Ze wordt overal achtervolgd, vervolgd en tot een schurk gemaakt", zei George tijdens een interviewdag voor zijn nieuwe serie Catch-22. Hij doelt daarmee onder andere op geruchten dat Meghan zich nogal laat gelden in het paleis.

Article continues after the ad

"Ze is een vrouw die zeven maanden zwanger is, en ze wordt precies op dezelfde manier behandeld als Diana destijds. Het is alsof de geschiedenis zichzelf herhaalt."

George en Amal op de royal wedding

Clooney, die zelf op het Britse platteland niet ver van de royals woont, bij de royal wedding was met Amal, en Harry en Meghan regelmatig over de vloer schijnt te krijgen, sprak vernietigend over hoe Meghan behandeld wordt door met name de Britse roddelpers. "We hebben allemaal gezien hoe zo'n situatie afloopt", zinspeelt hij op het ongeluk van prinses Diana.

De acteur is de laatste in een reeks vrienden van Meghan die zich uitspreekt ter verdediging van de nieuwbakken royal. Vorige week deed een aantal (anonieme) vriendinnen al een boekje open over 'de echte' Meghan in People Magazine.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in