Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Garter Day: prins Andrew last minute geschrapt

De koninklijke familie zag zijn mediamomentje toch niet zitten. Prins Andrew (62) lijkt zijn hand lelijk te hebben overspeeld met zijn 'eisen' rond het in ere herstellen van zijn titel. Zoals bekend zou hij vandaag in vol ornaat – fluwelen mantel, hoed met pluim - zijn opwachting maken bij de Gar...

Garter Day: prins Andrew last minute geschrapt

De koninklijke familie zag zijn mediamomentje toch niet zitten.

Prins Andrew (62) lijkt zijn hand lelijk te hebben overspeeld met zijn 'eisen' rond het in ere herstellen van zijn titel. Zoals bekend zou hij vandaag in vol ornaat – fluwelen mantel, hoed met pluim - zijn opwachting maken bij de Garter Day ceremonie.

Hierin is onder andere Camilla, de hertogin van Cornwall, als Lady of the Garter benoemd.

Hier arriveert ze, in haar nieuwe fluwelen mantel.

De Orde van de Kousenband is de oudste ridderorde van Engeland. Ze hoeft voortaan niet meer toe te kijken, maar kan met haar man meelopen. 

En kreeg haar fotomomentje met haar schoonmoeder. Yep, die is 96 jaar en loopt hier op vrij hoge hakken, that's how she rolls.

Ook barones Valerie Amos (jarenlang werkzaam als diplomaat) en oud premier Tony Blair traden toe tot de ridderorde.

Andrews naam stond nog wel in het programma, maar de prins 'heeft zich teruggetrokken' zoals het kies werd gebracht. Britse media melden dat met name de familie hierop had aangedrongen.

Andrew in de processie, in 2014

Koningin Elizabeth, prins Charles en prins William vreesden dat hij bij de openbare processie van Windsor Castle naar St. George's Chapel zou worden uitgejouwd door het publiek en dat hij 'voor zijn eigen bestwil' maar beter buiten beeld kon blijven. Om dezelfde reden is zijn wens om de Queen tijdens Royal Ascot te representeren tot nader order op de plank gelegd.

Het is voor het eerst dat de prins, die wel een potje bij zijn moeder kan breken en haar vrijwel dagelijks ziet, zo ferm wordt bijgestuurd. Het is ook een teken dat prins Charles en zijn zoon William, die wat meer in de echte wereld staan dan de 96-jarige monarch én wat meer feeling met de publieke opinie hebben, steeds meer het beleid bepalen rond de koninklijke familie.

Zo was er aan het einde van de optocht voor de Platinum Jubilee geen balkonmoment met de Queen gepland en kwam dat er toch, na een dringend telefoontje van Charles aan zijn moeder, dat het een goed idee zou zijn om toch even haar gezicht te laten zien.  

Andrew was wel bij het de lunch in de Waterloo Chamber...

...en bij het besloten deel van de ceremonie in de Garter's Throne Room.

Geen lid van de ridderorde maar aanzienlijk zichtbaarder waren Sophie, de gravin van Wessex en Catherine, de hertogin van Cambridge, beiden aanwezig om hun echtgenoten prins Edward en prins William te steunen. 

En om een beetje om hen te grinniken: de kostuums zijn dan ook spectaculair.

Bovendien straalt William altijd uit dat hij die avond een roast van een de jonge Cambridge's voor zijn kiezen zal krijgen om deze look.

Kate droeg een coat dress van vermoedelijk Catherine Walker, een hoed van Juliette Botterill en Aquazurra slingbacks...

...en Sophie een eenvoudige roze jurk met klokmouwen van Valentino.

En niemand ziet er zo resplendent uit in haar robes als prinses Anne #SheOwnsIt

Hier arriveert de eredivisie bij Windsor Castle.

Prins Andrew moest zichzelf erheen rijden. Kortom, de dag ging niet zoals hij het in zijn hoofd had. 

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in