Tom en Laura zijn toch ineens de kinderen van de Queen Consort.

We zien ze bijna nooit, maar natúúrlijk waren ze er bij tijdens de staatsbegrafenis van koningin Elizabeth. Tom Parker Bowles en zijn zus Laura Lopes. De kinderen van koningin Camilla dus.

De stiefbroer en -zus van William en Harry beschouwen zichzelf niet als een onderdeel van de koninklijke familie, maar hebben natuurlijk al wel járenlang een band met koning Charles en co. Sterker nog: voordat Charles officieel zijn stiefvader werd, was hij al de peetvader van Tom.

Article continues after the ad

Gewoon commoners

Dat zij nu meer in de spotlights komen te staan is logisch, maar noch Tom noch Laura lijkt oren te hebben naar een officiële royal-rol of titel. Of zoals Tom het ooit zelf zei: “We zijn niet echt deel van de familie. Onze moeder is erin getrouwd, zij maakt er deel van uit. Wij zijn gewoon commoners, staan er net buiten.”

Overigens betekent dat niet dat Tom en Laura niet dol zijn op hun stiefvader (Camilla scheidde in 1995 van hun vader Andrew), integendeel. Tom in een interview van een paar jaar geleden: “Het enige wat er toedoet, is dat je ouders gelukkig zijn. En mijn moeder is héél gelukkig. Ik ben altijd dol geweest op mijn stiefvader. Het is een hele lieve, goedaardige man, heel warm en intelligent ook. Hij wordt een fantastische koning.”

Eetschrijver en kunsttalent

Tom (47) is een succesvol eetschrijver met meerdere kookboeken op zijn naam. Hij was lange tijd de restaurantrecensent van The Mail on Sunday en is soms jurylid in televisieprogramma’s. Hij heeft twee kinderen met modejournalist Sara Buys, maar ze zijn inmiddels uit elkaar.

Laura (44) werkt in de kunstwereld en is getrouwd met voormalig Calvin Klein-model slash accountant (het is wel een combi) Harry Lopes. De twee hebben drie kinderen.

Tom en Laura schijnen prima door een deur te kunnen met William en Harry, en ook met hertogin Kate. Dus de basis voor een royal-bestaan is er zeker. Maar met allebei zo hun eigen levens, is de kans klein dat ze de spotlights moedwillig zullen opzoeken.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in