Die leuke jurk met plissés? Natan, naturellement!
Die leuke jurk met plissés? Natan, naturellement!

De liefste foto's, toen en nu!

Het is vandaag precies 22 jaar geleden dat jonkvrouw Mathilde Marie Christine Ghislaine d'Udekem d'Acoz in het huwelijk trad met Filip, kroonprins van België.

Hun verloving was in 1999 een verrassing voor België, het stel had hun relatie zo'n drie jaar geheim weten te houden. Volgens de officiële versie leerden ze elkaar kennen op de tennisbaan, Mathilde werkte destijds als logopediste met een eigen praktijk in Brussel.

Article continues after the ad

Filip: "Ik zag haar van verre en liep op haar af om een praatje te maken. Ik wist meteen dat dit mijn toekomstige vrouw zou zijn." Deze foto is van hun verlovingsfeest.

Of het echt zo gegaan is, daar twijfelen sommige royalwatchers aan; geruchten over een gearrangeerd huwelijk bleken hardnekkig.

Maar zelfs áls dat het geval zou zijn, dan nog is het een geslaagde match gebleken...

...die in 2001 werd bekroond met Mathilde's eerste zwangerschap, van Elisabeth. 

Filip, die zelf als kind weinig liefde en geborgenheid heeft meekregen, heeft dat in zijn eigen gezin wel leren kennen, mede met dank aan Mathilde. Die op haar beurt een vriendelijke en chique koningin is. En samen houden ze overduidelijk heel veel van Elisabeth, Gabriel, Emmanuel en Eleonore, hier in 2011. 

Wie hen 22 jaar en vier kinderen verder ziet, kan alleen maar concluderen dat ze elkaar linksom dan wel rechtsom op een fijne manier hebben gevonden in het leven en zijn uitgegroeid tot happy mediors.

Gelukkige huwelijksverjaardag gewenst, Saksen-Coburg'jes!  

Openingsfoto © Bas Bogaerts / Belgian Monarchy, andere foto's (c) Getty Images, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in