Nooit te beroerd om een helpend handje te verlenen.

Haar impuls om haar hulp aan te bieden is misschien best apart. Maar de reactie vanuit de makers van The Crown verbaast ons ook best. Die wilden er namelijk niets van weten, hulp van de Duchess of York.

Fergie maakt er geen geheim van dat ze dol is op The Crown en andere kostuumdrama’s. Waar veel van haar (schoon)familie zwijgt als het graf over de serie over hun levens, kletst de Duchess of York iedereen er de oren over van het hoofd.

Article continues after the ad

“Waar was Fergie?”, zegt ze zelfs over het vierde seizoen van de Netflix-serie in een interview met Town & Country om haar boek te promoten. Ze vertelt daar ook dat ze contact heeft gelegd met maker Andy Harries om hem wat inzicht te bieden voor het vijfde seizoen van de show, dat in 2022 moet verschijnen.

“Ik vroeg hem of ik mocht helpen met mijn eigen personage.” Dat mocht dus niet. Vermoedelijk omdat seizoenen vijf en zes al net zo min over Fergie en Andrew zullen gaan als de voorgaande seizoenen. Al hoopt Fergie toch dat ze haar opwachting kan maken, als raadgever van Diana in haar moeilijke scheidingstijd.

De tijd zal leren of het zover komt, al lijkt de wegwuif van Harries boekdelen te spreken. Gelukkig heeft Fergie altijd Bridgerton nog, ook een Netflix-kostuumdrama waar ze dol op is.

Daarvoor bood ze niet haar advies aan, maar wel haar huis. Ze heeft haar Sunninghill Park aangeboden als mogelijke filmlocatie bij de makers, niet helemaal zonder reden trouwens. “Ik wil zeker met de makers in gesprek over een mogelijke televisieserie rondom mijn boek Her Heart for a Compass”, aldus Fergie.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in