De aristocraat, polygamist en dwarsligger is niet meer.

Engeland heeft zijn meest kleurrijke aristocraat verloren aan het coronavirus. Alexander Thynn (87), beter bekend als de 7de Lord Bath, overleed aan de gevolgen van het virus, een paar dagen nadat uit een test was gebleken dat hij besmet was.

Lord Bath stond bekend om zijn flamboyante manier van kleden en grote liefde voor vrouwelijk schoon. Hij kreeg twee kinderen met zijn vrouw Anna Gyarmathy, maar had affaires met meer dan zeventig vrouwen die hij zijn 'wifelets' noemde. Sommige minnaressen kregen een cottage op het landgoed.

Article continues after the ad

Hij was ook een geestdriftig kunstenaar die gaarne erotische muurschilderingen uit de Kama Sutra  aanbracht op de muren van Longleat. Daar was hij erg aan gehecht; hij boycotte de bruiloft van zijn zoon Ceawlin (links) toen die een paar al te pikante afbeeldingen liet verwijderen om bezoekers niet af te schrikken. Longleat is voor het onderhoud grotendeels afhankelijk van toeristen en events, hoewel Lord Bath heel rijk was: in 2009 werd zijn vermogen door de Sunday Times nog geschat op 157 miljoen pond. Vader en zoon verzoenden zich overigens al snel.

Longleat en het bijbehorende safari park werden al een hele tijd gerund door Alexanders zoon Ceawlin en diens vrouw Emma Weymouth die samen twee zoontjes hebben, John (5) en Henry (3). Ceawlin was tot nu toe burggraaf Weymouth en is nu de 8ste Lord Bath, zoontje John is de nieuwe burggraaf Weymouth. Emma krijgt de titel markiezin.  

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in