Kei en zij wonen in een appartementje in Hell's Kitchen.

Het is moeilijk voor te stellen hoe voormalig prinses Mako van Japan zich voelt, om voor het eerst van haar leven helemaal vrij te kunnen zijn en te kunnen doen en laten wat ze wil. Na haar hele leven in een keizerlijke cocon te hebben gezeten, zal New York een cultuurschok zijn.

Ze lijkt zich echter kranig te weren en werd gespot in Bed, Bath & Beyond waar ze kleerhangers, handdoeken en mandjes insloeg. Het moet enig zijn dit zomaar te kunnen doen, in een jeans, zonder fronsende blikken van de hofhouding.   

Article continues after the ad

Het verhaal is bekend: door haar recente huwelijk verloor Mako haar status als Keizerlijke Hoogheid.

Met haar man Kei Komuro woont ze nu in een huurappartementje met één slaapkamer aan 52nd Street in Hell's Kitchen, een wijk in Manhattan die grenst aan het theaterdistrict. Voor de flat betaalt het stel het godsvermogen van minimaal 4300 dollar per maand.

Kei studeerde de afgelopen jaren rechten aan Fordham University, maar is gezakt voor zijn advocatuurexamen. Voorlopig werkt hij dus nog als klerk bij advocatenkantoor Lowenstein Sander. In februari kan het een nieuwe poging doen om zijn 'bar exam' te halen.

Mako is in afwachting van een werkvisum voor de Verenigde Staten en hoopt in de kunstwereld een baan te vinden, ze is opgeleid als curator en werkte in die rol in het universiteitsmuseum van Tokio.

Foto's (c) ANP, Imperial Household Agency 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in