Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Even zien: de schoen van 42.000 euro!

En dát voor een tweedehandsje van 230 jaar oud. Wie betaalt er meer dan 42.000 euro voor een tweedehands schoen waarvan de andere helft zoek is? Een verzamelaar die anoniem wil blijven en liefde voor geschiedenis heeft. De schoen is dan ook van Marie Antoinette geweest, ook bekend als de laatste ...

Even zien: de schoen van 42.000 euro!

En dát voor een tweedehandsje van 230 jaar oud.

Wie betaalt er meer dan 42.000 euro voor een tweedehands schoen waarvan de andere helft zoek is? Een verzamelaar die anoniem wil blijven en liefde voor geschiedenis heeft. De schoen is dan ook van Marie Antoinette geweest, ook bekend als de laatste koningin van Frankrijk, voor de Franse Revolutie uitbrak.

Ze blijkt maatje 36 te hebben gehad, de witte zijden pump heeft een basis van geitenleer en is een verrassend goede conditie. In het oproer van de revolutie kwam de schoen terecht bij Marie-Emilie Leschevin, een vriendin van de hoofd-kamenier van de koningin. De schoen is al die tijd in haar familie gebleven.

Marie Antoinette was getrouwd met Louis XVI, het echtpaar werd in 1793 geëxecuteerd. Eerder werden al juwelen van de Franse koningin voor recordbedragen geveild.  

Foto's (c) ANP, Osenat Auction House

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in