De million dollar tiara wordt in mei geveild.

Buitenkansje: op Instagram kun je met de hulp van een filter nu een peperdure royal tiara passen. Het gaat om een exemplaar met diamanten en parels die 150 jaar lang van de Italiaanse royal family was. En nu geveild wordt.

Sotheby's heeft die eer, en om wat aandacht voor de glimmer te krijgen, zoeken zij social media op. Het is de bedoeling dat de tiara pakweg tussen de 750.000 en één miljoen dollar gaat opleveren. En elk paar ogen dat 'm voor die tijd ziet, is er natuurlijk een.

Article continues after the ad

De tiara stamt uit het Huis Savoye (Italiaans: Casa Savoia) en werd ontworpen door hofjuwelier Musy Padre e Figli. Hij gaat op 11 mei in Genève onder de hamer. Maar voor het zover is, zetten wij 'm zeker even op ons hoofd. 

Het veilinghuis maakte heel slim een eigen Instagram-filter aan waarmee je in één klap in een Italiaans paleis staat mét de tiara op je bol. 

Wil je ook? Ga dan op Instagram naar je verhalen, scroll helemaal naar rechts langs de effecten en open het zoekvenster. Het filter van Sotheby's heet Royal Tiara. Wel even doorplaatsen met #tiaraselfie en ons (@nouveaunl) taggen natuurlijk. Dit willen we zien.

Beeld: Getty Images/Sotheby's

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in