In no time uitverkocht maar nu weer te pre-orderen: de gin van Queen E.

Koningin Elizabeth drinkt die van haar graag gemixt met Dubonnet, maar ook puur is het genieten, met de gin uit 'eigen tuin' van Elizabeth Regina.

Buckingham Palace komt met iets nieuws: een eigen gin, gemaakt met ingrediënten uit de achtertuin van Buckingham Palace en dus hartstikke uniek. Het zal er misschien niet anders om smaken, maar je wéét gewoon dat de koningin heeft voorgeproefd en daarom alleen al is het leuk.

Article continues after the ad

Overigens is het drankje voorlopig niet meer te krijgen: er ontstond een run op de eerste 'small batch', maar in september wordt er nieuwe aanwas beloofd. Die kan dan nog steeds niet naar Nederland verscheept worden, maar hoop doet leven dat het zo'n succes wordt dat de queen ook gaat exporteren. En dat we ooit weer zelf een flesje kunnen ophalen in Londen natuurlijk.

De Buckingham Palace Gin wordt gekenmerkt door citrusnoten en bevat twaalf botanicals, waaronder citroenverbena en laurierblad. Het is ook direct de nieuwe huisgin (je zal een huisgin hebben!) voor tijdens toekomstige evenementen op Buckingham Palace, als dat straks weer mag.

Overigens is de koningin niet de eerste royal die zich in de drankenwereld mengt: Charles had al zijn eigen biologische gin. Maar die komt natuurlijk niet uit het tuintje van queen en corgi's...

Beeld: Royal Trust Collection/Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in