Fans van Kaiserin Elisabeth, hysterisch mooie jurken en royal drama opgelet: er komt een serie over het leven van Sisi. En nog leuker, die serie wordt geschreven door een vrouw die ook meewerkte aan The Crown.

De Britse Amy Jenkins schreef eerder een aflevering van The Crown, maar richt haar pijlen nu helemaal op een serie over de keizerin van Oostenrijk, zo melden Amerikaanse entertainmentvakbladen.

We zagen het leven van de vorstin natuurlijk al eerder op onze televisieschermen: wie heeft de Sissi-trilogie die Romy Schneider beroemd maakte niet verslonden, met name rond de feestdagen? Daarnaast was er natuurlijk ook al eens een musical over het onderwerp.

Article continues after the ad

Voor de serieversie, die in Amerika gemaakt gaat worden, werden meerdere boeken over het leven van de Kaiserin bewerkt. Het is nog niet bekend wanneer (en waar) deze te zien zal zijn, maar wij houden het met klem in de gaten.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in