Ingrid Alexandra van Noorwegen viert het met portretten, een televisie-interview en... een eigen kantoor.

In de categorie 'chic': prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen heeft voor haar achttiende verjaardag een eigen kantoor gekregen op het Koninklijk Paleis.

Ze woont met haar ouders, kroonprins Haakon en prinses Mette-Marit, op Skaugum, zo'n 18 kilometer van Oslo. Dus het is wel handig dat ze een eigen plekje in de hoofdstad heeft, bij haar opa en oma die nu nog koning en koningin zijn.

Article continues after the ad

Duidelijke verschillen met Amalia

Ingrid blaast vandaag (vrijdag) 18 kaarsjes uit en doet dat op veel manieren anders dan prinses Amalia het in december deed. Ja, er zijn overeenkomsten. Zo liet ook Ingrid nieuwe portretten schieten. En ging ook zij gisteren langs bij de Noorse overheid, een beetje zoals Amalia bij de Raad van State werd binnengeleid.

Maar er zijn ook duidelijke verschillen. Zo komt er over Ingrid geen boekje, maar geeft ze wél een televisie-interview, waar je hieronder een klein stukje van ziet (we verstaan er niets van, maar het klinkt enig)...

...en gaf het koninklijk huis deze eveneens onverstaanbare maar heerlijk sportieve video vrij van Ingrid en haar ouders.

Nog een verschil: Ingrids verjaardagsfeest is afgelast vanwege de pandemie (iets wat de Oranjes achteraf ook beter hadden kunnen doen), en Ingrid zit nog gewoon op school. In Noorwegen duurt het middelbaar onderwijs tot je negentiende.

Een eigen kantoor én de nodige klussen

En dan is er nog dat kantoor, voor Ingrid niet eens echt een overbodige luxe. Zij krijgt nu ze achttien is al steeds meer officiële opdrachten van het hof, al geven haar ouders ook aan dat haar belangrijkste taak voorlopig haar onderwijs blijft.

Hier met broertje Sverre Magnus en de nieuwste gezinsuitbreiding

Evengoed is Ingrid vergeleken met Amalia al een doorgewinterde royal-werker. In 2015 en 2018 doopte ze al een schip, in 2016 ontstak ze het Olympisch vuur bij de Jeugdspelen van Lillehammer en ze was ook al bij de opening van haar eigen beeldentuin.

Kortom: we gaan de komende tijd meer en meer zien van deze leuke prinses, die straks zij aan zij met Amalia gaat regeren. Iets om naar uit te kijken.

Beeld: Ida Bjørvik, het Koninklijk Hof, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in