Ze hebben het voor Europese begrippen lang volgehouden, daar in Wales. Maar nu moeten de internationale studenten van de school van kroonprinses Elisabeth van België (18) vlug naar huis.

Atlantic College in Wales roept alle buitenlandse studenten op om zo snel mogelijk terug te keren naar hun thuisland in verband met de coronacrisis.

Article continues after the ad

De oudste dochter van koning Filip en koningin Mathilde zou inmiddels weer op Belgische bodem zijn. Haar school, waar 350 leerlingen uit 120 landen les krijgen, vreest dat het gevaarlijk is voor de studenten om op de campus te blijven. Quarantainemogelijkheden zijn er natuurlijk niet heel erg, op een internaat.

Aanvankelijk nam haar school alleen strenge maatregelen, omdat veel tweedejaars (onder wie de kroonprinses) binnenkort eindexamen moeten doen en dus beter dichtbij school konden blijven. Gelukkig kan ze wel lessen online blijven volgen vanuit het Kasteel van Laken, waardoor de kans bestaat dat ze alsnog examen kan doen straks.

Elisabeths broers en zusje zitten al een tijdje thuis in België. Gabriël (16) gaat naar een internationale privéschool in België en ook Emmanuel (14) en Eléonore (11) zitten gewoon dichtbij huis op school.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in