Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Een Jordaanse Royal Wedding, hoe ziet die eruit?

We hebben er liefst twee tegoed! Liefhebbers van romantiek en royals gaan gouden tijden tegemoet, nu zowel kroonprins Hussein van Jordanië als zijn zus prinses Iman zich binnen een maand tijd hebben verloofd. Iman gaat trouwen met financier Jameel Alexander Thermiotis, een Venezolaan met Griekse ...

Een Jordaanse Royal Wedding, hoe ziet die eruit?

We hebben er liefst twee tegoed!

Liefhebbers van romantiek en royals gaan gouden tijden tegemoet, nu zowel kroonprins Hussein van Jordanië als zijn zus prinses Iman zich binnen een maand tijd hebben verloofd.

Iman gaat trouwen met financier Jameel Alexander Thermiotis, een Venezolaan met Griekse roots.

En de eerstvolgende koningin-gemalin van Jordanië wordt architecte Rajwa Al Saif. In beide gevallen kwam de verloving als een volkomen verrassing, geheel in de stijl van koning Felipe en koningin Letizia van Spanje, die hun relatie ook tot de officiële verloving voor zichzelf hadden weten te houden.

Next stop: de bruiloft. Data zijn nog niet bekend gemaakt, maar afgaand op eerdere huwelijken kun je al wel een beetje een inschatting maken hoe die eruit gaat zien. Die van Husseins ouders is vergelijkbaar, in de zin dat Abdullah in 1993 al kroonprins was en duidelijk was dat Rania koningin van Jordanië zou worden. 

Het jawoord werd dan ook wat uitbundiger gevierd, met onder andere een rijtoer. 

Koning Hussein (de vader van de huidige koning Abdullah) trouwde vier keer. Dit is zijn eerste bruid, de Egyptische prinses Dina. Ze trouwden in 1955 en gingen na een jaar al uit elkaar, een teken dat een gearrangeerd huwelijk bepaald geen garantie voor succes is.  

Bruid nummer twee was een Britse telefoniste, Antoinette 'Toni' Gardener, die in 1961 verder ging als prinses Muna. Muna was de moeder van de huidige koning Abdullah. Ze gingen in 1972 uit elkaar.

Husseins derde bruid was in 1972 de Egyptische Alia, die voortijdig overleed in een helikoptercrash in 1977.

Dit is zijn vierde bruid, Lisa Halaby, ook bekend als koningin Noor, in 1978. Links haar ouders Najeeb en Doris.

Hier zie je Noors jurk nog wat beter; orchideeën waren destijds het toppunt van chic.

Prins Hassan van Jordanië (de broer van koning Hussein) trouwde in 1968 met de Pakistaanse Sarvath Ikramullah die op serieuze headgear trakteerde.

Dit was in 2003 de bruiloft van toenmalig kroonprins Hamzeh en prinses Noor.

Hier zie je de jurk nog wat beter. Links koningin Rania, rechts oud-koningin Noor.

De bruiloft was in het paleis van Amman en Noor moest zichzelf redden met haar sluier: er was geen bruidsmeisje te bekennen.