Precies een jaar geleden dropte de bom.

Ze waren nét terug van hun Canadese kerstvakantie of het was al aan: prins Harry en Meghan Markle kondigden begin januari 2020 aan definitief uit de royal family te stappen.

Nu zijn we een jaar en véél ophef verder, maar spijt van die beslissing hebben de twee geen moment gehad, delen insiders met People Magazine.

Article continues after the ad

Eigen identiteit

"Het was een enorme sprong in het diepe", deelt een insider nabij het stel met het magazine. "Als royals hadden ze zich altijd dienstbaar op moeten stellen. Harry wilde zijn eigen identiteit."

Die vind hij nu in omgeving Los Angeles, met Meghan en zoontje Archie aan zijn zijde. Hun eigen stichting Archewell begint te lopen, er is een peperdure Netflix-deal, en ze maken podcasts voor Spotify. Stil hebben de Sussexjes, ook in pandemietijden, zeker niet gezeten.

En toen: een pandemie

Natuurlijk was er ook hartzeer: het vele verdriet binnen de royal family, met Will en Kate voorop die de beslissing niet goed konden behappen. De miskraam van Meghan in de zomer. De vele ophef rondom hun privé er tussenin.

Maar zo stellen goede vrienden van het stel ook: "Het was altijd al hun droom om financieel onafhankelijk te zijn en Harry doet nu eindelijk wat hij al jaren wilde. Dat hij dat met Meghan en Archie kan doen, is het beste dat hij zich had kunnen wensen."

Dat de banden met zijn Britse familie in pandemietijden nóg verder zijn verslechterd, verandert niets aan het gevoel dat ze de juiste keuze hebben gemaakt. "Ondanks alles wat er dit jaar is gebeurd, hebben ze geen moment spijt van hun verhuizing. Ze kunnen zich nu helemaal richten op wat voor hen belangrijk is."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in