Er gaat veel moois onder de hamer.

Goede royalveilingen zijn schaars. En dit belooft een hele fijne te worden.

Article continues after the ad

Bij veilinghuis Sotheby's gaan op 24 maart allerlei bezittingen van Lady Patricia Mountbatten onder de hamer. Het nichtje van prins Philip dat diepe royalbanden had.

En diamanten broche die jarenlang in de familie was...

...maar ook dit té leuke tasje uit Parijs circa 1905

Van The Crown

Ze is de oudste dochter van Lord Mountbatten, die elke kijker van The Crown goed heeft leren kennen. De oom van Philip, de mentor van prins Charles,. Patricia was ook de achter-achterkleindochter van koningin Victoria, hecht bevriend met Edward en zijn Wallis Simpson, en een achternichtje van de laatste Tsarina van Rusland. Zoals dat toen nog ging.

Armband met een portret van prins Albert 

Lady Mountbatten zelf was minstens net zo interessant: ze trouwde met een voor een Oscar genomineerde filmproducent, en tijdens haar huwelijk waren prinses Elizabeth en prinses Margaret bruidsmeisje. Uiteindelijk werd ze, zoals je zou verwachten van familie van Philip, 93. Ze overleed in 2017.

Tutti frutti-set van robijnen, smaragden en saffieren

Van juwelen tot een robot (ja, echt): Lady Mountbatten spaarde wat op in haar jaren. En de goedkoopste items gaan naar verwachting al voor 110 doller over de balk. De moeite van een bodje waard misschien?

Ja, de robot willen we je niet schuldig blijven: deze stamt uit 1957 en is hartstikke zeldzaam. Het is precies een cadeau waar de Windsors en de Mountbattens van hielden - een fopcadeau. 

Beeld: Sotheby's, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in