En die royal babyboom heeft een duidelijk aanwijsbare reden!

Happy birthday, grattis på födelsedagen en feliz cumpleaños! Vandaag is het feest in de paleizen van Zweden, Spanje en... Montecito, Californië. Want er zijn niet één, niet twee maar drie bekende royals jarig.

Article continues after the ad

In Cali blaast prins Harry 37 kaarsjes uit met de hulp van Meghan, Archie en Lilibet. In Zweden wordt prins Daniel 48, en in Spanje is het koningin Letizia die haar 49e verjaardag viert. Gezelligheid!

Het is ongehoord, drie major royals die op één dag jarig zijn, maar onverklaarbaar is de babyboom ook weer niet. Er zijn deze week bovengemiddeld veel mensen jarig. Dat zijn de zogenaamde 'kerstkindjes': baby's die ooit rond de kerstdagen verwekt zijn. Wat maar aangeeft dat ze ook op de paleizen altijd blij zijn dat het einde van het jaar in aantocht is.

Wereldwijd is 9 september de meest voorkomende geboortedatum, veelal zijn die kinderen verwekt op 17 december. De datum op de tweede plek is 19 september (27 december). En Harry, Letizia en Daniel zitten daar dus keurig tussenin.

Zelf zullen ze er (hopelijk) niet te veel bij nadenken, maar het maakt ons toch een beetje aan het grinniken.

Maak er een mooie dag van, Majesties!

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in