Wat speechte ze mooi op de uitvaart van haar vader.

Doen ze goed bij het Noorse magazine Tara: daar reiken ze elk jaar een award uit aan de dapperste vrouw van het jaar. En dit jaar is het Maud Angelica Behn (17 jaar jong) die de prijs krijgt. De dochter van prinses Märtha Louise.

Ze won de prijs voor de speech die ze gaf op de begrafenis van haar vader, Ari Behn, die vorig jaar op 25 december zelfmoord pleegde. In haar emotionele toespraak (ga er maar aan staan, op je zestiende!) riep ze mensen die het mentaal moeilijk hebben op om vooral om hulp te vragen en zich niet te schamen.

Mama Märtha Louise, die in 2017 scheidde van Ari, stond tijdens de speech aan haar zijde en was er natuurlijk ook toen haar dochter de prijs in ontvangst nam. Ze deelde er zelfs een uitgebreide video van op Instagram.

Article continues after the ad

Mijn mooie, dappere Maud", schrijft ze onder het filmpje. "Ik was er om haar te steunen. Niet dat ze dat nodig had. Ik ben zó trots om haar moeder te zijn. Zelfs in haar donkerste momenten geeft ze anderen liefde en troost. Ze heeft die dag levens gered. Luister naar jongeren en jongeren: spreek je uit. Laat je horen. We hebben jullie nodig."

Mogelijk gaan de Noren volgens jaar meer van Maud zien in de nieuwe documentairereeks Märtha, over haar moeder. Die komt in 2021 op de grootste commerciële zender van Noorwegen. Ook haar privéleven komt in de serie aan bod, laat de prinses weten.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in