Even nagenieten van al deze beeldige aristobruiden.

Na de microweddings van 2020 kon er in 2021 wat meer op het gebied van gasten en feesten. Zodat de aristocratie fluks de schade inhaalde en er de ene na de andere society wedding was. Een selectie van de opvallendste.

Lady Kitty Spencer & Michael Lewis

Om het huwelijk van lady Kitty (dochter van Charles, graaf Spencer, nichtje van prinses Diana) met Michael Lewis is een beetje gegrinnikt. Aan de ene kant was het een Italiaans sprookje.

Article continues after the ad

Aan de andere kant was het een drie dagen durende commercial van Dolce & Gabbana, waar de bruidegom amper aan te pas kwam: hij staat slechts op één kiekje.

Prinses Maria-Anuciata & Emanuele Musini

Over de pofjurk met pofmouwen waren de meningen verdeeld, maar iedereen was het erover eens dat Maria-Anunciata van Liechtenstein - rocking a heritage tiara - en haar Emanuele allebei straalden in Wenen, waar ze hun huwelijk uitbundig vierden. 

Prinses Marie-Astrid & Ralph Worthington V

Maria-Anunciata's zus prinses Marie-Astrid trouwde twee weken na Anunciata; de Liechtensteiners grapten onderling dat ze elkaar niet meer konden zíen na zoveel familiefeesten achter elkaar.

Deze destination wedding had plaats in Italië en de bruid was een van de vrolijkste die we ooit hebben gezien.  

Prins Philippos & Nina Flohr

Philippos van Griekenland trouwde in Athene met prinses Nina, met wie hij al jaren lief en leed deelt.

De bruid had haar hele wedding wardrobe uitbesteed aan Chanel. Het label bewees ook twijfelachtige herderinnenjurken te kunnen maken...

...maar nam gelukkig revanche met de bruidsjurk zelf. 

Carlos Fitz-James Stuart & Belén Corsini

Niemand trouwt zo elegant als de Fitz-James Stuart'jes: het rode uniform  met goudgalon van de heren spat van de foto's.

Belén was een zeer eenvoudige bruid en zag chic af van een tiara, uit piëteit met de slachtoffers van de pandemie. Het was de eerste societywedding in anderhalf jaar en we leefden er helemaal van op! 

India Hicks & David Flint Wood

Na 26 jaar samen besloten India (kleindochter van graaf Mountbatten) en haar partner David in het bijzijn van hun vijf volwassen kinderen, vrienden en familie elkaar alsnog het jawoord te geven.

Voor het boho-stel was het een verrassend traditionele bruiloft met alles erop en eraan.

India zei eerder dat ze twijfelde over een sluier: "Het is het symbool van maagdelijkheid en laten we eerlijk zijn, die tijd ligt ver achter me. Maar ik heb er toch voor gekozen, omdat het zo'n ultiem bruidssymbool is."

Groothertog Georg & prinses Victoria

En tenslotte werd er dit jaar nog een Romanov-huwelijk gesloten dat in grandeur alle anderen overtrof qua St Petersburg, paleizen, kathedraal en feesten.

George en Victoria (voorheen Rebecca) zijn al jaren samen en zagen kans om ondanks de vele, vele gasten toch heel blij naar vooral elkaar te blijven kijken. It must be love!

Foto's (c) PPE Agency, ANP, Getty Images, Dolce & Gabbana

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in