Rust en ruimte op Vancouver Island.

De hertog en hertogin van Sussex hebben hun eerste kerst met zoontje Archie doorgebracht in een villa van krap 13 miljoen euro op een idyllisch plekje aan het water op Vancouver Island.

Meghans moeder Doria Ragland was er ook bij. Meghan woonde zeven jaar in Canada voor ze lid van de koninklijke familie werd en Harry bezocht het land voorheen ook regelmatig.

Article continues after the ad

Bekend was al dat het stel hun zes weken durende vakantie deels in Canada doorbracht, maar de locatie werd pas voor intimi duidelijk toen er op 19 december hekken, schermen en beveiligingscamera's werden geïnstalleerd. Harry en Meghan zijn in de buurt gespot toen ze aan het hiken waren in het Horth Hill Regional Park, maar worden met rust gelaten: ze hebben tot nu toe een ongestoorde vakantie.  

Het prachtige huis waarin ze verblijven is de afgelopen jaren vaak van eigenaar veranderd en is nu in handen van een miljardair die in de verkoop heeft staan en het intussen steeds voor korte tijd verhuurd via de country club waar het perceel deel van uitmaakt. De foto's die je hier ziet, zijn van de makelaar van dienst.

Dat Harry en Meghan in North Saanich onder de kerstboom zitten werd onthuld door restauranthouder Pierre Koffel en zijn vrouw Bev. Die kregen bezoek van de beveiliging van de Sussex'jes die in hun Deep Cove Chalet kwam kijken of het restaurant voldeed aan de 'intense beveiligingseisen'. Dat was blijkbaar niet het geval, want er werd geen reservering gemaakt.

Bij het huis hoort een mooi tuinhuis dat er vermoedelijk in deze tijd van het jaar wat minder sfeervol uitziet...

...maar het geeft wel een beeld van de omgeving. 

Het stel heeft intussen niet stilgezeten: bij het Intellectual Property Office hebben ze Sussex Royal als trademark aangevraagd. Het beslaat een brede reeks van zo'n honderd goederen en diensten van boeken en kleding tot educatieve en charitatieve campagnes. Het trademark voorkomt dat anderen kunnen cashen op Sussex Royal.

Foto's © Sotheby's

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in