Het uitzicht is alvast adembenemend.

Prins Harry en hertogin Meghan zijn naarstig op zoek naar een huis in Canada dat bij hun lifestyle past: niet te landelijk, goed te beveiligen en van alle gemakken voorzien.

Het stel heeft 'interesse' in een huis aan het water in west-Vancouver (aan de westkust van Canada) met een eigen steiger, voor als ze een eindje willen gaan varen. Naar verhouding is Los Angeles redelijk dichtbij.

Article continues after the ad

Het huis in Kitsilano, een welgestelde wijk van Vancouver, is al 108 jaar oud, maar gerenoveerd en groter en mondainer dan Frogmore Cottage, met zes slaapkamers en vijf badkamers verdeeld over vier verdiepingen (begane grond incluis).

Op de bovenste verdieping is een aparte gastensuite en een van de buren is Chip Wilson, oprichter van trendy Lululemon Athletics yogakleding.

De inrichting is vrij neutraal, maar zoals bekend ziet het stel niet tegen een verbouwing op.

Aan de kant van het water heeft het panoramaramen die een prachtig uitzicht bieden.

Dat zou wel eens een dealbreaker kunnen zijn, want er kunnen natuurlijk ook paparazzi voor de deur dobberen met telelenzen.

Wel weer een pré is dat het pand niet alleen hekken aan de straatkant heeft, ook het deel naar het water is al ommuurd. Het huis staat te koop voor 24.6 miljoen euro.

De Sussex'jes zoeken overigens ook nog in de buurt van Toronto naar een nieuwe woning. Dat ligt meer richting oostkust van Canada en is relatief dicht bij New York, ook handige en aansprekende hub voor de initiatieven die ze als Sussex Royal willen ontwikkelen.

Foto's (c) Getty Images, Alberta Rose Real Estate

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in