Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dít is de school waar prinses Ariane naartoe gaat

Prinses Ariane gaat na de zomervakantie naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag, dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) net bekendgemaakt.  De 11-jarige prinses zit nu in groep 8 van de openbare Bloemcampschool in Wassenaar. Aangezien haar laatste basisschooljaar voorspoedig ve...

Dít is de school waar prinses Ariane naartoe gaat

Prinses Ariane gaat na de zomervakantie naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag, dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) net bekendgemaakt. 

De 11-jarige prinses zit nu in groep 8 van de openbare Bloemcampschool in Wassenaar. Aangezien haar laatste basisschooljaar voorspoedig verloopt, mag ze in augustus naar de middelbare school, zo bericht ad.nl.

Net als haar zussen

Haar zussen Amalia en Alexia zitten al op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet.

Amalia gaat sinds augustus 2015 naar Sorghvliet dat is gevestigd aan de Johan de Wittlaan, vrijwel direct naast het Catshuis van premier Rutte. Inmiddels zit Amalia in de vierde klas. Alexia volgde in 2017.

De school is sinds de komst van Amalia veranderd in een vesting en is voorzien van beveiligingscamera's.

Lees ook: #SussexRoyal: Instagram-record voor Harry en Meghan

Privé

De RVD legt in zijn persbericht de nadruk op het gegeven dat de schooltijd van de prinsessen privé is. "Op uitdrukkelijk verzoek van de ouders wordt een beroep gedaan op de media de persoonlijke levenssfeer van hun dochters te blijven respecteren."

Volgende week jarig

Prinses Ariane, de jongste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, wordt volgende week 12 jaar oud. 

Bronnen: RVD, ad.nl

Beelden: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in