Nationale kleuren van het gastland? Check!

Catherine 'Kate', de hertogin van Cambridge, is voor een tweedaags bezoek gearriveerd in Kopenhagen. Daar brengt ze haar Early Years project (over het belang van steun voor jonge ouders in de zware eerste maanden / jaren met hun kind) voor het eerst internationaal onder de aandacht.

Daarnaast heeft ze afspraken met Deense experts om hen uit te horen over hun ervaringen in de hoop een gezamenlijk kenniscentrum te kunnen inrichten.

Article continues after the ad

En als je dan tóch in het Lego PlayLab bent…Op hoge hakken, no less.

"Mijn kinderen zijn erg jaloers dat zij niet meekonden om de Lego Foundation te zien. Ze zeiden: 'Wacht even, er is Lego en wij haan niet mee?" vertelde Kate die opbiechtte dat ze de afgelopen week stevig in de weer was geweest met de blokjes tijdens de vakantie van George, Charlotte en Louis: "Het weekend hebben we besteed aan een poging om een waterdichte constructie te bouwen. Ik moest alle groene stukjes verzamelen. Het leek me goede training voor dit bezoek."

Het werkbezoek dient niet alleen dit nuttige doel, het is ook een klein charmeoffensief. De Europese royals zijn onderling notoir close, de Windsors hebben zich als eilandbewoners altijd wat afzijdig gehouden van die contacten. Nu prins William en Kate steeds meer verantwoordelijkheden krijgen, is het duidelijk dat ze de banden wat meer willen aanhalen. Dit bezoek – met morgen een lunch met koningin Margrethe en kroonprinses Mary – is daar een voorbeeld van.

Kate vloog met een lijnvlucht van British Airways naar Kopenhagen en werd op het vliegveld ontvangen door mevrouw Hopkins, de Britse ambassadeur in Denemarken.

Ze droeg haar double-breasted blazer van Zara in rood me daaronder een witte top van Me + Em, waarmee de nationale kleuren van Denemarken keurig gedekt waren #DiplomaticDressing. Verder de Axon broek van Roland Mouret en Gianvito Rossi pumps. 

Erbij bij haar aankomst haar Smythson Black Panama Tote, een keer geen clutch maar een handige tas waar daadwerkelijk iets in kan. Al kwam later ook haar kleinere Aspinal of London Mayfair Bag tevoorschijn: elk agendapunt een eigen tas?

De parelhanger is van Monica Vinader, ze droeg er Maria Black Cha Cha - atelier in Kopenhagen! - oorbellen bij. 

En Kate zou Kate niet zijn als ze niet ook die ene heel jonge fan nog even een zwaai gunde.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in