Je kunt het ook helemaal links laten liggen, natuurlijk.

Groothertog Henri en zijn vrouw groothertogin Maria Teresa waren afgelopen week op staatsbezoek in Portugal. En het was grappig om te zien dat MT het hele fenomeen Diplomatic Dressing (als geste fashion items uit het gastland en eigen land subtiel promoten) door La Luxemburg werd genegeerd.

De groothertogin opende sterk met een beeldige roze blazer van het Britse merk Alexander McQueen.

Article continues after the ad

Voor het staatsbanket een japon die haar schouderlijn mooi liet uitkomen, naar verluidt gemaakt door haar eigen kleermaakster.

Om de foto's van het bezoek een beetje één geheel te laten lijken, liet ze op de tweede dag het roze terugkomen in haar top onder het zwarte pak van wederom Alexander McQueen – mooi, dat geschulpte randje onder de revers – dat ook de rozenclutch leverde.

Voor de contraprestatie koos Maria Teresa een jurk met een asymmetrische halternek van Maison Rabih Kayrouz een Libanese ontwerper die gevestigd is in Parijs, haar favoriete plek om te shoppen. Je zou kunnen zeggen dat Luxemburgse en Portugese ontwerpers er in dit geval karig vanaf gekomen zijn.

Foto's (c) Cour Grand-Ducale  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in