Omdat we geen genoeg krijgen van Meghan en Harry...

Het werd de kijkcijferhit van 2021: het interview van Meghan en Harry met Oprah. Niet het eerste opzienbarende televisieinterview van een royal. Maar wel eentje voor in de geschiedenisboeken.

Article continues after the ad

Nog zo eentje is het interview van prinses Diana in 1995, toen ze ging zitten met Panorama's Martin Bashir. Daar is de laatste tijd zelfs zó veel om te doen geweest (parallelellen met Meghan en Harry waren er natuurlijk zeker) dat het hele interview nu op Netflix komt.

Met z'n drieën

Vanaf 11 april is het 'interview that shook the world' (deel één, zeggen we er nu maar achteraan) volledig te zien via de streaminggigant. Dat interview dus waarin ze sprak over 'met z'n drieën in het huwelijk zitten'.

In de documentaire die om het interview heen is gebouwd, wordt ook dieper ingegaan op hoe het interview tot stand kwam, waarom Diana meedeed, en hoe de relatieve nieuwkomer Bashir haar vertrouwen wist te winnen.

Protocolbreker

Het interview werd op 20 november 1995 uitgezonden op de BBC en bekeken door bijna 23 miljoen mensen. Het was een ware protocolbreker waar in de jaren erna nog regelmatig iets om te doen was.

Wil je zien, kortom. Of waarschijnlijker: wil je wéér zien.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in