Van je vertolker moet je het hebben.

Begrijp Emma Corrin (24) niet verkeerd: ze is dól op prinses Diana. Maar als de vrouw die in haar huid van kruipen voor The Crown op Netflix heeft ze wel een kritische noot.

Article continues after the ad

"Ik was dól op de jonge Diana", vertelt Emma aan Entertainment Weekly. "Maar haar kledingstijl was afschuwelijk."

Emma zal het weten: zij werd in allerlei Diana-ensembles gehesen voor seizoen vier van de populaire serie. En die waren natuurlijk allemaal nogal eighties. En hoezeer Diana ook een stijlicoon was voor velen, Emma kan zich er niets bij voorstellen.

"De tweede keer dat ze Charles ontmoette had ze een gele tuinbroek aan. Ik kon wel janken! Dat moest toch zeker een geintje zijn? En dan die truien. Het laat maar zien dat mode iets is wat met je meegroeit."

De tuinbroek in kwestie, 1981

Heel relatable is het wel, stelt Emma, die voor de serie ook in die beroemde trouwjurk mocht (nagemaakt met de hulp van de oorspronkelijke designer). "Als ik foto's van mezelf zie van een paar jaar geleden vind ik dat óók heel erg."

Seizoen vier van The Crown is vanaf 15 november te zien op Netflix.

Beeld: Netflix/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in