De zoon van Mette-Marit is op de markt.

Hij staat er in Noorwegen op als een knappe rebel, Marius Borg Høiby (25), de zoon van kroonprinses Mette-Marit uit haar relatie voor ze bij kroonprins Haakon kwam. En nu is de jonge blonde semi-royal weer vrijgezel ook. Je hoort de jacht gewoon geopend worden.

Marius was vier jaar lang gelukkig met een andere bekende Noor, model Juliane Snekkestad (26). De twee woonden samen ergens in het noorden van Noorwegen, delen hondje Louie en gingen zelfs samen naar royal-aangelegenheden zoals de belijdenis van zijn halfbroertje Sverre Magnus in 2020 en her en der een rode loper voor haar werk.

Article continues after the ad

Instagram nu openbaar

Ook was Juliane close met Marius' halfzusje Ingrid Alexandra. Op diens 18e verjaardag een paar maanden geleden postte ze zelfs een foto van zichzelf met de ooit-troonopvolger op haar Instagram Stories.

Die Instagram is sinds kort trouwens openbaar, waar je Juliane eerder eerst een volgverzoek moest sturen voor je haar modellenkiekjes kon bewonderen. Het zou een symptoom zijn van de breuk, want dat Juliane regelmatig vrij bloot poseert (zelfs een keer voor Playboy) heeft altijd veel stof doen opwaaien in Noorwegen.

Playboy

Marius mag dan wel geen royal zijn en ook openlijk weinig te maken willen hebben met de royaltaken van zijn familie, hij is natuurlijk wél de zoon van de vrouw die zich in de nabije toekomst koningin mag noemen. Al heeft Mette-Marit het altijd opgenomen voor Marius en Juliane, zelfs in het licht van die Playboyfoto's. De twee hebben recht op hun privacy, meent zij.

Toch schijnt het juist die hang naar privacy en publiciteit die ze uiteindelijk hun romance heeft gekost, zo melden althans Noorse bladen. Juliane heeft toch een zekere soort spotlight nodig om haar werk goed te kunnen doen, Marius leeft liever een teruggetrokken leven als (zo schijnt) motorreparateur.

Terug op het paleis

Hij zou voor nu weer tijdelijk op het paleis wonen bij zijn moeder, geliefde stiefvader en halfzus- en broer, wat even wennen zal zijn. Juliane bleef alleen in hun gedeelde huis achter.

Dat betekent geheid dat toute vrijgezel Oslo momenteel de ogen wijd open heeft. De kans om zo'n net-niet-prins te schaken is natuurlijk aanlokkelijk. Helemaal eentje die er zo uit ziet.

Beeld: Instagram/Getty Images/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in