Diana staat weer even helemaal in de spotlights.

Ver uit ieders gedachten is Diana nooit geweest. Maar nu seizoen vier van The Crown op Netflix eraan komt (zeg maar gerust: het Diana-seizoen), is ze weer helemaal een stijlicoon aan het worden.

Nou is er veel gezegd over Diana's stijlkeuzes in de eighties en nineties, maar feit is dat veel van wat zij toen droeg nu weer helemaal in trek is, zeker bij de jongere generatie fashionista's. En tja... dan kun je natuurlijk wachten op een homage.

Article continues after the ad

Die kwam, zo meldden we een paar weken geleden al, bij het merk Rowing Blazers in de vorm van onder andere deze beroemde (zwarte) schapentrui van Lady Di. Een monsterhit, weten designers Joanna Osborne en Sally Muir inmiddels. Sinds de Di-collectie uitkwam, zijn er ontzettend veel schaapjes over de (digitale) toonbank gevlogen, vertellen zij aan The Daily Mail.

Binnen 24 uur was de trui uitverkocht, maar momenteel worden er pre-orders aangenomen voor verscheping in februari. Wie een Diana-trui hoopt te scoren moet overigens wel een stukje dieper in de buidel tasten dan Diana destijds: in de eighties kostte de trui 38 pond, nu 250 pond.

Beeld: Getty Images/Rowing Blazers

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in