De Belgische prinses blaast vandaag 54 kaarsjes uit. 

What a difference a year makes. Een jaar geleden geen prinses Delphine van België er voor het eerst op uit voor een royal family-momentje. Nu, een jaar later, heeft ze al een aantal koninklijke momentjes verzameld. We zetten ze nog eens op een rij.

Februari 2022: Delphine met haar man Jim bij de jaarlijkse eucharistieviering in de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Laken. Het was haar eerste royal-moment waar vader Albert óók bij aanwezig was. En hoewel de gelegenheid natuurlijk droevig gestemd was, was de mode fijn om naar te kijken.

Article continues after the ad

Juli 2021: de nationale dag bleek een moment om lekker op te vallen. Een stuk minder ingetogen dan het zwart hierboven. Delphine verdwijnt duidelijk niet langer naar de achtergrond. Dat bewees ze later dat jaar ook met haar deelname aan Dancing with the Stars.

Juni 2021: niet echt een royal-momentje, maar wel een momentje waarop Delphine zich fashion-technisch liet gelden. Ze kwam gewoon met haar eigen lijn jurken. Haar royalleven moet namelijk wel gewoon combineren met haar kunstenaarsbestaan van voor de erkenning.

Februari 2021: haar eerste échte royal-moment kwam ook bij de jaarlijkse eucharistieviering, maar dan een jaar eerder. Toen was het duidelijk nog even wennen...

...al droeg ze direct al haar eigen design mondkapje waarmee ze leek te signalen dat ze de spotlights vanzelf zou pakken.

Oktober 2020: Delphine ontmoet na de rechtszaak eindelijk officieel haar vader en koningin Paola...

...en mag ook op de koffie bij broer Filip.

Mooi om te zien hoe de prinses haar eigen plekje lijkt te veroveren.

Op 17-jarige leeftijd hoorde Delphine dat Albert, die ze toen kende als goede vriend van haar moeder, haar biologische vader is. Jarenlang voerde ze een juridische strijd om erkenning, maar de vader van koning Filip ontkende tot begin 2020 dat hij haar biologische vader was. Delphine dwong via een rechtszaak een DNA-test af en kreeg haar gelijk. Daarop kreeg ze de titel prinses van België en de nieuwe achternaam van Saksen-Coburg.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in