Grote verandering voor prinses Marie en prins Joachim van Denemarken, maar eerst: vakantie!

De kinderen hebben afscheid genomen op school, de villa in Kopenhagen is verhuurd aan Caroline Fleming (een huisvriendin van de Deense koninklijke familie) en prins Marie en haar man prins Joachim, de jongste zoon van koningin Margrethe van Denemarken, maken zich op voor hun nieuwe avontuur in Parijs.

Article continues after the ad

Reden voor de verhuizing is dat de Franse minister van Defensie Joachim heeft uitgenodigd om de hoogste militaire training daar te volgen in het kader van het 'strategisch partnerschap' van Denemarken en Frankrijk. Het is best opmerkelijk dat een prins, die net vijftig is geworden en niet in actieve militaire dienst is de prestigieuze opleiding gaat volgen.

De training wordt zes dagen per week gegeven aan de École Militaire in Parijs en bestaat uit twee delen. Joachim zal te vinden zijn in het Center des Hautes Études Militaires (CHEM) en het Institut des Hautes Études de la Defense Nationale (IHEDN). Het is een eliteprogramma voor 30 officieren die minimaal kolonel of commandant zijn en draait vooral om militair strategisch management en internationale relaties.

Het gezin heeft inmiddels een huis gehuurd in Parijs, waar prins Henrik (9) en prinses Athena (7) naar een internationale school zullen gaan. Prins Nikolai (links, uit het eerste huwelijk van prins Joachim, woont al deels in Parijs voor zijn modellenwerk, prins Felix (derde van links) zou voor een kostschool in Denemarken hebben gekozen. Voor prinses Marie is het een thuiswedstrijd: ze is geboren in Parijs.

Joachim en Marie vieren momenteel vakantie in Zuid-Frankrijk. Ze zijn een paar dagen bij haar moeder Françoise Grassiot geweest op Château de la Vernède bij Avignon.

De rest van de zomer zullen ze grotendeels doorbrengen in het kasteel van Cayx, de lievelingsplek van Joachims vader prins Henrik, die ook uit Frankrijk kwam.

Het is ook de lievelingsplek van de kinderen...

...die zich er helemaal kunnen uitleven. 

Foto's © ANP, Det Danske Kongehus, WikiCommons, HKH prinses Marie van Denemarken

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in