Op Britse bodem is de coronatoestand nog anders dan hier, maar de Windsors gaan er buitengewoon relaxt mee om. Motto: keep calm and carry on. Always.

Wel of geen risicogroep speelt duidelijk geen rol binnen de Britse royal family. Die gewoon doorgaan met hun dagelijkse orde, in hun werk en privé. In het land zijn nog niet zulke vergaande maatregelen getroffen als bij ons en zijn bijvoorbeeld horecagelegenheden nog gewoon open.

Article continues after the ad

En winkelen doen ze er óók nog gewoon. Kate werd bijvoorbeeld zondag nog shoppend bij supermarkt Sainsbury's gespot mét prins George, prinses Charlotte en prins Louis aan haar zijde.

Boodschappen doen met drie kinderen in coronatijden? Geen probleem.

De queen (93) gaat ook niet in zelfisolatie en keerde na een verblijf in Windsor Castle gewoon terug naar Buckingham Palace. "Audiënties met de koningin gaan gewoon door", laat het paleis weten. "Andere evenementen worden per geval bekeken op basis van wat er op dat moment geadviseerd wordt."

Op 11 maart werkte de queen nog gewoon zonder handschoentjes

Prinses Anne (zelf toch ook al bijna zeventig) is duidelijk een dochter van haar moeder. Zij vond het maandag geenszins nodig om haar bezoek aan het Cheltenham Festival uit te stellen. Ze droeg weliswaar handschoenen, maar verder was het business as usual. In het weekend werd ze ook op het festival gespot met Camilla en haar dochter Zara.

Grotere tripjes, zoals die van Charles en Camilla naar Bosnië, Herzegovina, Cyprus en Jordanië worden wél geannuleerd. In plaats daarvan willen zij in eigen land aan de slag. Die stiff upper lip laat je niet zomaar hangen.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in