Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De Windsors herdenken voor het eerst zonder de Queen

De Windsors herdenken voor het eerst zonder de Queen

Remembrance Day was de belangrijkste dag in de agenda van Elizabeth.

Het is, zoals in elke familie die een dierbare heeft verloren, een periode van 'eerste keren' voor de nabestaanden. En op belangrijke dagen valt dat nog eens extra op.

Zo is het de eerste keer dat het Remembrance Weekend zonder koningin Elizabeth plaats heeft. De Queen hechtte zeer veel waarde aan deze Britse Dodenherdenking.

Niet alleen dienden heel veel familieleden in het leger, als hoofd van de strijdkrachten was ze zeer begaan met de gevallenen en hun dierbaren.

Hier legt ze, nog als prinses Elizabeth, in 1945 een krans bij het oorlogsmonument.

Tot zeer hoge leeftijd legde ze zelf de krans bij de Cenotaph, het monument in Londen. Pas sinds een paar jaar – ze was al wat slechter ter been – keek ze vanaf een balkon toen hoe haar oudste zoon Charles dat deed.

Waarbij de stiff upperlip wel eens even sneuvelde. 

Hier nog kroonprins Charles in 2021 bij de Cenotaph

Later op de dag zal de koning voor het eerst als Charles III de krans leggen. Vermoedelijk zal koningin Camilla dan op het balkon staan en geflankeerd worden door Catherine, de prinses van Wales en Sophie, de gravin van Wessex.

En die zullen vast even moeten slikken, niet alleen om de plechtige herdenking, maar ook omdat na 70 jaar dat kleine dametje die zo'n grote rol speelde er niet meer bij is.

Gisteravond namen de Windsors al een voorschot op Rembrance Day met het Festival of Remembrance, een eerbetoon aan de strijdkrachten en alles wat daarbij komt kijken.

Dat Kate hierbij haar schoonoma in gedachte had, bleek wel uit het feit dat ze een parelcollier en oorbellen uit de persoonlijke collectie van de Queen droeg. Ze kwamen ook al in beeld tijdens de staatsbegrafenis van Elizabeth.  

Ook prinses Anne en haar man Tim Laurence waren aanwezig bij het festival...

...net als prins Edward en zijn vrouw Sophie, de gravin van Wessex.

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in