Altijd leuk als een stel even kijkt naar het totaalplaatje.

Prins Edward en zijn vrouw Sophie, ook bekend als de graaf en gravin van Wessex, zijn begonnen aan hun Royal Tour.

Net als die van prins William en hertogin Kate door de Cariben en die van prinses Anne door Australië en Papua-Nieuw-Guinea van een paar weken geleden, staat deze in het teken van het aanhalen van de banden in de Gemenebest, ter ere van de Platinum Jubilee van Edwards moeder, koningin Elizabeth. De tour dient vooral om de mensen ter plekke in het zonnetje te zetten, maar is natuurlijk ook PR voor de monarchie (als men om pijnpunten heen weet te laveren, dan).

Article continues after the ad

Hoe dan ook, de Wessex’jes zijn gearriveerd in St. Lucia, het startpunt van een week werkbezoeken in de Cariben. Behalve St. Lucia gaan ze nog naar St Vincent and the Grenadines, Antigua en Barbuda. Grenada stond eerst ook op de agenda, maar is na overleg met de Governor-General daar geschrapt. Een verklaring daarvoor is niet gegeven.

Sophie begon de tour op Hewanorra International Airport in Vieux Fort in vrolijk rood, in de Dora-jurk van Giuliva Heritage. Naar het label van de gevlochten / geweven rieten clutch zoeken we nog even.  

En het is een leuk detail dat de voering van Edwards jasje zo prachtig kleurde bij haar jurk!

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in