Gisteren ging de champagne voor het eerst open in de nieuwe residentie van het koningspaar, want er was iets te vieren: Koningin Máxima en Koning Willem-Alexander waren 17 jaar getrouwd. Verder vierden ze eerder deze week ook de 81ste verjaardag van prinses Beatrix en stonden er een aantal werkbezoeken op het programma.

Het leek erop dat Koningin Máxima vorige week wat weer vanuit Davos had meegenomen deze week, want het weer was uiterst guur.

Dat vraagt om herfstige en natuurlijke, diepe tinten zoals deze paarse creatie van Natan die Máxima dinsdag droeg bij haar bezoek aan Afas in Leusden.

Article continues after the ad

Die middag had de koningin verder nog een thuiswedstrijd in den Haag bij de Sociaal-Economische Raad voor de bijeenkomst ‘Culturele diversiteit in de top’. 

Woensdag ging Koningin Máxima niet op pad, maar had de RVD het wel druk met haar toen haar naam werd genoemd in Argentinië in een belastingschandaal. Lees hier de reactie van de RVD en het laatste nieuws.

Donderdag was het programma ook weer vol met een de opening van de tentoonstelling Basquiat - The Artist and His New York Scene in het SCHUNCK-museum in Heerlen. Ze droeg hierbij wederom Natan en een vilten borsalino van Fabienne Delvigne.

En ze nam desgevraagd ook nog even een busje graffity ter hand.

Die middag volgde nog een onaangekondigd werkbezoek aan SchuldHulpMaatje Parkstad in Kerkrade.

Verder zal de dag in het teken hebben gestaan van de 81ste verjaardag van schoonmoeder prinses Beatrix én het aankomende huwelijksjubileum van dat gisteren werd gevierd.

Lees ook: Zo begon het sprookjeshuwelijk 17 jaar geleden

Aankomende week staan er geen werkbezoeken op de agenda, maar wellicht dat de Koningin zich ergens onaangekondigd zal vertonen. Dan zijn wij er natuurlijk bij.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.