Stralende foto's van een vrije vrouw.

Het is vandaag 24 jaar geleden dat prinses Diana verongelukte in Parijs. Het was een buitengewoon triest einde van een mooie zomer waarin het leven haar toelachte.

De scheiding van kroonprins Charles was rond en ze was een financieel onafhankelijke vrouw die haar ambitie als The People's Princess kon waarmaken. Op de foto's van haar laatste maanden spat de energie er in ieder geval vanaf, kijk maar. 

Article continues after the ad

Op werkbezoek in het toenmalige Bosnia-Herzegovina, in het kader van haar campagne tegen landmijnen…

…waarvoor ze ook Angola bezocht en door een (deels geruimd) mijnenveld liep.

Vliegveld Sarajevo, met in haar kielzog haar trusty butler Paul Burrell.

Bij de Christie's Pre-auction Party  waar haar jurken zouden worden geveild voor het goede doel.

Diana in Royal Albert Hall na een uitvoering van het Zwanenmeer door het Nationale Ballet. Oh, de magie van een Little Blue Dress…

Met Moeder Teresa in New York.

De zomer kende ook een droef moment: de moord op Gianni Versace, die regelmatig voor Diana had ontworpen. Hier zit ze op de uitvaart naast Elton John en David Furnish.

Vakantie in St Tropez, waar ze meevoer op het jacht van Dodi Al Fayed…

…en het reuze naar haar zin had.

De laatste bewegende beelden van de prinses, die eigenlijk niet van plan was geweest een tussenstop in Parijs te maken, maar rechtstreeks van St Tropez naar Londen had willen vliegen om William en Harry nog even te kunnen zien. 

31 augustus 1997: de fatale laatste rit in de Mercedes-Benz S280 van The Ritz die eindigde in de Almatunnel en een generatie duidelijk maakte hoe belangrijk het is je veiligheidsgordel te dragen, ook achterin, waar nog net haar blonde haar te zien is.

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in